Wat zeggen Kroaten over Hajduk - Anderlecht?

DINSDAG, 28 SEPTEMBER 2010, 14:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Donderdag treft Anderlecht Hajduk Split uit Kroatië in de Europa League. Hoe schatten Tomislav Ivic en Tonci Martic, Kroaten die de Belgische competitie goed kennen, de kansen van Anderlecht in?


Ivic: "Problemen voor Anderlecht in Split"

Tomislav Ivic ruilde in 1980 de trainersbank van Hajduk Split voor die van Anderlecht. Later keerde hij nog twee keer naar Split terug als coach en van 1998 tot 2000 werkt hij voor Standard. Hij is dus goed geplaatst om de kansen van beide partijen donderdag in te schatten.

"Hajduk speelde dit seizoen al erg goed. Als het vrijuit kan spelen, kan het Anderlecht veel problemen bezorgen", zo denkt hij. "Ik zag Anderlecht tegen Partizan Belgrado. Hajduk is juist hetzelfde soort team als dat van de Serviërs. In deze groep kan elke ploeg zich kwalificeren. Voor Split is het donderdag wel al van moeten."

Martic: "Anderlecht is veel beter dan Hajduk"

Ex-Moeskroen-voetballer (1997-2005) Tonci Martic gelooft meer in de kansen van Anderlecht. "Hoewel Anderlecht niet in grote doen is, is het veel beter dan Hadjuk", zo vindt Martic, die nu spelersmakelaar is.

"Maar het moet wel oppassen. Alles kan gebeuren, want de 35.000 fans zorgen voor een speciale ambiance. Maar kwalitatief is er een enorm verschil. De Hajduk-defensie twijfelt vaak. Vooraan kunnen Ibricic, Tomasov en Sharbini het verschil maken. Maar als ze er niet bij zijn, zoals afgelopen weekend, dan creëert Split moeilijk kansen."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.