Analyse: Racing Genk

DONDERDAG, 10 JANUARI 2019, 14:00 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

Hoewel Anderlecht vooral zelf vol aan de bak moet deze maand, kan het geen kwaad om eens te kijken hoe het met de andere clubs in de eerste tabelhelft gaat. Vandaag: Racing Genk
 

1             Racing Genk      21-48
2             Club Brugge       21-41
3             Antwerp              21-38
4             Standard             21-36
5             Anderlecht         21-34
6             Sint-Truiden        21-33
7             AA Gent              2131
8             Charleroi             21-30
 
Racing Genk staat na 21 speeldagen comfortabel aan de leiding. Zeven punten voor op eerste achtervolger Club Brugge, veertien op Anderlecht. 24 punten in eigen huis, 24 op verplaatsing. Meeste doelpunten gemaakt, minste geïncasseerd. En als klap op de vuurpijl groepswinnaar in de Europa League.

Genk speelt eigenlijk het voetbal dat je van Anderlecht verwacht. Een herkenbare 4-3-3 met offensieve backs en  een stabiel middenveld. Met de klasseflitsen van jongens als Alejandro Pozuelo, Leandro Trossard en Ruslan Malinovskyi, topschutter Mbawana Samatta en toptalent Sander Berge.

De geruchten over een transfer van Pozuelo naar het Astridpark waren te verwachten, maar zijn simpelweg niet realistisch. Pozuelo wordt momenteel ook het hof gemaakt door een club uit het Midden-Oosten, maar het lijkt ons weinig waarschijnlijk dat hij Genk op dit moment zou verlaten.

Genk haalde er intussen al Casper De Norre en Neto Borges bij. Ibrahima Seck is momenteel de enige vertrekker. Het is veelzeggend voor de filosofie van Philippe Clement en het seizoen van Racing Genk dat hun enige ‘breker’ op het middenveld er niet aan te pas komt.

Hoewel de Genkse kern breder lijkt dan de afgelopen jaren, wordt vermoeidheid hun grootste vijand. Met de dubbele confrontatie tegen Slavia Praag in het verschiet, spelen de Limburgers op 21 februari al hun 43e officiële wedstrijd van het seizoen. Anderlecht zal op dat moment nog maar aan 33 stuks zitten.

Pas echt problematisch wordt het wanneer Genk zich voor de kwartfinale van de Europa League zou plaatsen. Beide wedstrijden vallen namelijk midden in de play-offs. Genk zou zo slachtoffer kunnen worden van het eigen succes.

Zien jullie nog een sterkhouder vertrekken bij Racing Genk? Kan het ook met de huidige kern nog een serieuze inzinking krijgen? Of is dit Genk gewoon ongenaakbaar? Reageren kan zoals altijd onder dit artikel.
 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum