Analyse: Club Brugge

ZATERDAG, 12 JANUARI 2019, 14:00 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

Hoewel Anderlecht vooral zelf vol aan de bak moet deze maand, kan het geen kwaad om eens te kijken hoe het met de andere clubs in de eerste tabelhelft gaat. Vandaag: Club Brugge
 

1             Racing Genk       21-48
2             Club Brugge       21-41
3             Antwerp              21-38
4             Standard             21-36
5             Anderlecht         21-34
6             Sint-Truiden        21-33
7             AA Gent              2131
8             Charleroi             21-30
 
Club Brugge telt na 21 speeldagen zeven punten minder dan Genk en zeven meer dan Anderlecht. Toch gooide het vooral hoge ogen in de Champions League, waar het met zes punten derde werd.
Club pakte vier op zes tegen een onherkenbaar zwak Monaco, maar maakte vooral indruk in de andere partijen. Zowel thuis tegen Atlético Madrid als in de beide duels tegen Borussia Dortmund had het een beter resultaat verdiend.

Ivan Leko opteert net als vorig seizoen meestal voor een 3-5-2. De topvorm van Hans Vanaken vangt de vormdip van Ruud Vormer op en  Arnaut Danjuma heeft geruisloos het vertrek van Anthony Limbombe opgevangen. Deze winter wordt er niet veel transferbedrijvigheid verwacht bij Club Brugge.

Als ‘vermoeidheid’ de grote vijand is/wordt van Racing Genk, is dat bij Club Brugge ‘focus.’ Drie dagen na de 0-4 in de Ghelamco Arena, ging Club met 2-0 onderuit tegen SK Deinze uit eerste Amateur. Na de historische 0-4 overwinning in Monaco verloor het van Charleroi en Zulte Waregem.

Na de forse 3-0 tegen Standard verloor het van Waasland-Beveren en nadat het met 5-1 de vloer aangeveegde met Antwerp, had het alle moeite van de wereld met het nietige Lokeren.
Net als Racing Genk heeft Club Brugge kunnen verder bouwen op de fundamenten van de afgelopen seizoenen. Ook bij Club Brugge lijkt er niet meteen een sterkhouder te gaan vertrekken.

Racing Genk en Club Brugge lijken de enige twee clubs die al zeker zijn van een plekje in Play-off I en zijn de laatst overgebleven Belgische teams in Europa. Ook de top vijf van de Gouden Schoen zou best wel eens volledig blauw-zwart en blauw-wit kunnen kleuren. Het verschil tussen de eerste twee en de rest is momenteel enorm groot. Maar met het zwaartepunt aan het eind van de competitie, kan er nog veel gebeuren. 

Wie zien jullie als topfavoriet voor de titel? En verwachten jullie dat Anderlecht het de huidige top twee nog lastig kan maken?
 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum