Anderlecht verliest met goal na blessuretijd

VRIJDAG, 1 OKTOBER 2010, 08:54 - Garrincha

Een doelpunt twee seconden na het einde van de blessuretijd heeft Anderlecht genekt tegen Hajduk Split. Paars-wit had de wedstrijd stevig in handen, had enkele goede kansen, maar kreeg in de 96e minuut het deksel op de neus: 1-0.

Met Marecek in plaats van Lukaku en Legear op de bank had Ariël Jacobs extra zekerheid in zijn ploeg gebracht. Dit zorgde ervoor dat Anderlecht greep kreeg op de wedstrijd, maar ook dat Matias Suarez het vooraan vaak op zijn eentje moest beredderen. Na een voorzet van hem stuitte Boussoufa op doelman Subotic.

Ook Hajduk kon voor de rust niet veel klaarmaken, al moest Proto wel twee keer tussenkomen. Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Tot Hajduk op het uur plots twee goede kansen kreeg. Vukusic tikte vanop vijf meter onbegrijpelijk naast een leeg doel een Ibricic trapte een vrije trap niet ver naast.

De storm ging weer liggen en Jacobs bracht Legear, die meteen voor meer dreiging zorgde op de rechterflank. Maar ook hij kon Anderlecht niet aan kansen helpen. Toen de Hajduk-fans vijf minuten voor tijd het stadion onder de rook zetten, legde scheidsrechter Yildirim de partij even stil.

De partij werd hervat en er kwamen vijf minuten bij. Hierin leek Proto de held te worden na een schot van Cop majestueus uit zijn doel te ranselen. Het venijn kwam echter nog later. Enkele seconden voor het verstrijken van de blessuretijd verloor Anderlecht de bal in het strafschopgebied van Hajduk. In geen tijd was de bal aan de overkant en Vukusic liet Proto geen kans: 1-0 en partij afgelopen.