Nederlands minister pleit voor Benecup

VRIJDAG, 1 OKTOBER 2004, 11:43 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Ben Bot, heeft gepleit voor een grensoverschrijdende voetbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs, een zogenaamde Benecup.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Dat gebeurde dinsdag tijdens een Belgisch-Nederlandse conferentie in Den Haag. "Zo'n competitie kan een metafoor zijn voor de versterkte samenwerking tussen beide landen. De Benecup zou het volk kunnen verleiden om wat meer belangstelling voor elkaar te hebben."
Vrijdag had de Nederlandse voetbalbond nochtans gemeld aan de Belgische bond dat het een Benecup niet meer overwoog.

Ben Bot wisselde in Den Haag ideeën uit met Karel De Gucht, de Belgische minister van Buitenlandse Zaken. Zij zijn echter niet bevoegd voor sportzaken.
Bot beseft dat, maar vindt dat een Benecup een goede zaak zou zijn voor beide landen. "De clubs zouden meer mogelijkheden krijgen om zich te verweren tegen de rijke clubs in de grotere Europese competities."
"Stelt u eens wedstrijden voor als Club-Ajax of Anderlecht-Feyenoord", droomde hij luidop. Bot pleitte er trouwens ook voor dat de Ronde van Vlaanderen eens de grens oversteekt.



anderlecht-online forum