Anderlecht zet AEK makkelijk opzij

DONDERDAG, 21 OKTOBER 2010, 21:03 - Shahab
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zijn eerste punten in de Europa League beet. Het klopte een zwak AEK Athene met 3-0 en doet weer helemaal mee in zijn groep. Boussoufa, Lukaku en Juhasz maakten de goals.


Ariël Jacobs liet Kouyaté en Suarez verrassend op de bank en dropte Kljestan en Kanu in de basis. De Amerikaan kreeg ook het eerste kansje maar zijn schot was te zwak om de doelman van AEK te verontrusten.

AEK trok zich meteen terug in een egelstelling en daar had Anderlecht problemen mee. De Belgische kampioen speelde te onzuiver en te traag om de Griekse defensie uit verband te kunnen spelen.

Maar één aanval was genoeg om met een bonus te gaan rusten. Lukaku zette zich door op rechts en bediende Kljestan. De doelman van AEK kon het schot van de Amerikaan nog keren, maar hij had geen verhaal tegen Boussoufa's rebound.

Meteen na rust kreeg Lukaku een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar de spits kon niet verbergen dat hij nog zoekt naar de goeie vorm en kreeg geel voor een schwalbe.

AEK had voetballend te weinig in huis en kon het spel niet maken. De schaarse kansen waren voor de thuisploeg, maar Lukaku trapte de beste rakelings naast.

Het was derde keer goede keer voor de jonge spits. Boussoufa onderschepte een Griekse pass en Lukaku trapte via de paal de bevrijdende 2-0 binnen. Even later besliste Juhasz de match helemaal nadat hij met een knap hakje scoorde.

Proto moest nog één keer zijn kunnen tonen, maar Anderlecht speelde na de goals vol vertrouwen. Het liet de bal rondgaan en pakte zijn eerste zege in de groepsfase

Score: 3-0
Goal(s): Boussoufa, Lukaku, Juhasz

Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Kljestan, Biglia, Polak, Boussoufa (66' Suarez), Kanu, Lukaku (79' Chavarria)
AEK Athene:Saja, Argyriou, Dellas, Gentzoglou, Lagos, Kafes, Diop, Makos (46' Djebbour), Eder (64' Leonardo), Blanco, Scocco (22' Burns)

Geel: Lukaku, Lagos, Argyriou, Makos
Rood: geen

Scheidsrechter: Hannes Kaasik (Est)
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.