Vanden Borre: "Mentaal aan de grond"

MAANDAG, 4 OKTOBER 2004, 10:44 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Anthony Vanden Borre werd door Hugo Broos tijdens de rust van de match tegen Cercle Brugge in de kleedkamer gelaten nadat hij in de fout ging bij het tweede doelpunt. De piepjonge verdediger was zwaar aangeslagen na de wedstrijd.


Toch kon hij de beslissing van de trainer wel begrijpen. "Mentaal zit ik aan de grond, maar ik kreeg enorm veel steun van de trainer en de ploegmaats", aldus de Rode Duivel. "Ik zat goed in de wedstrijd, tot ik die fout beging door de bal slecht te raken. Nadien smolt alle vertrouwen weg als sneeuw voor de zon. Gelukkig was er de zege als troost, en veroorzaakte mijn flater geen puntenverlies. Ik ben blij dat ik nu naar de trainingen van de Rode Duivels kan, dan kan ik deze wedstrijd snel vergeten. Ik beging een jeugdzonde die niet door de beugel kan, en geen tweede keer mag gebeuren. Ik moet hier sterker uitkomen."

Ook Hugo Broos beschermde zijn speler na afloop van de match. "Als ik Anthony nog een paar weken laat aanmodderen, is zijn seizoen helemaal om zeep. Ik wou hem beschermen door zijn wissel", motiveerde de coach zijn beslissing.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.