Play-Off 1 weer wat verder weg na futloze draw

ZONDAG, 10 FEBRUARI 2019, 20:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht ziet Play-Off 1 steeds verder weg glippen. De wedstrijd die het vanavond moest winnen, speelde het 0-0 gelijk tegen Zulte Waregem. Met duels tegen Antwerp en Club Brugge in het verschiet, is dit een pijnlijke misstap.

Na de overwinning van STVV gisteren moest Anderlecht vandaag winnen. Het begon veelbelovend. Bolasie bood Dimata de eerste kans van de avond aan. Aan de overkant werd een doelpunt van Bongonda afgekeurd voor buitenspel. Terecht, ook al was het een mooie retro. Gaandeweg verzandde de Anderlecht-machine. Didillon moest meermaals zijn waarde tonen.

Na de pauze zorgde Zulj voor de eerste dreiging. Zulte Waregem reageerde via uitblinker Bongonda. Halfweg de tweede helft haalde Rutten Dimata naar de kant en die kon daar niet echt mee lachen. Zulj kreeg nog twee goede kansen: een kwartier voor tijd stuurde Verschaeren hem mooi diep, maar de Oostenrijk handelde te traag. In de extra tijd dribbelde hij zich mooi vrij en stierf zijn schot op de lat.

Het bleef 0-0 en Anderlecht moet nu hopen dat Gent vanavond niet wint van Moeskroen. Anders moet het al drie punten goedmaken om in Play-Off 1 te raken.

Score: 0-0
Goal(s): /

Anderlecht:Didillon, Najar, Kara, Lawrence, Obradovic (44' Milic), Kayembe, Kums, Zulj, Bolasie, Dimata (64' Santini), Verschaeren (80' Saelemaekers)
Zulte Waregem:Bossut, De fauw, Baudry, Pletinckx, Bürki, Seck, Peeters, De Pauw, Bongonda, Harbaoui, Sylla (84' Bedia)

Geel: 63' De fauw, 71' Bolasie, 90+3' Bedia
Rood: /

Scheidsrechter: Nathan Verboomen
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion