Anderlecht verslaat Gent met 1 - 2

MAANDAG, 15 NOVEMBER 2010, 12:33 - Alientje
Logo Anderlecht-Online

AA Gent heeft het thuis niet kunnen halen van Anderlecht. Voor het sterke AA Gent, is het de eerste nederlaag sinds lang. Anderlecht houdt met deze overwinning de kloof met competitieleider KRC Genk beperkt tot 2 punten.

AA Gent kwam twee keer op achterstand. Anderlecht startte het best aan de partij, maar rond het kwartier bracht AA Gent het spelbeeld in evenwicht. De beste kans in de eerste helft was voor Lukaku. Hij omzeilde Jorgacevic maar Suler was nog op tijd om de bal van de lijn te halen.

In het begin van de tweede helft stuurde Legaer Lukaku in de diepte waarna Kanu voor de afwerking zorgde: 0-1. Gent kreeg het moeilijk maar kwam toch op gelijke hoogte dankzij een schot van El Ghanassy. Ljubijankic scoorde in de rebound: 1-1.

Even later keerde het Gentse publiek zich tegen ref Nzolo. Nzolo floot geen fout van Lukaku op Suler waardoor hij Matias Suarez kon bedienen. Suarez miste, Legear pikte op in de rebound maar werd neergelegd door Bernd Thijs. Lukaku zette de penalty om.

De woede van het Gentse publiek werd nog groter toen Nzolo bij een twijfelachtige fase in de zestien van Anderlecht, waarbij Arbeitman betrokken was, niet floot.

In een razend spannende slotfase kwamen zowel Gent als Anderlecht dichtbij een goal, maar beide keepers hielden hun netten schoon.

Score: 1-2
Goal(s): 49' Kanu 0-1, 63' Ljubijankic 1-1, 71' Lukaku 1-2 (pen)

AA Gent:Jorgacevic, Baric, Suler, Hanstveit (90' De Smet), Thompson, Thijs, Smolders (58' Conte), Azofeifa, Ljubijankic, El Ghanassy, Coulibaly (58' Arbeitman)
Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch (72' Bernardez), Juhasz, Lecjaks, Kouyaté (46' Suarez), Biglia, Polak, Legear (90' Kljestan), Kanu, Lukaku

Geel: 71' Thijs, 80' De Smet, 90+4 Kljestan
Rood: geen

Scheidsrechter: Jérome Efong Nzolo
Stadion: Jules Ottenstadionanderlecht-online forum