Haar in de boter tussen Rutten en Trebel

WOENSDAG, 13 FEBRUARI 2019, 11:10 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES Coach Fred Rutten en aanvoerder Adrien Trebel zijn niet elkaars beste vrienden. De reden van hun probleem: Rutten verplichtte Trebel op oefenkamp een wedstrijd te spelen terwijl hij liever rust wilde voor zijn geblesseerde knie. Bovendien vindt Trebel dat hij meer respect verdient.

Trebel staat sinds de winterstop aan de kant met een blessure. Niet de buikspieren, waarmee hij in het najaar sukkelde, wel de knie is het probleem. Tijdens de oefenstage speelde Trebel 64 minuten in het oefenduel tegen Hoffenheim. Twee dagen later achtten Trebel en de medische staf het beter om rust te nemen en niet te spelen tegen Heidenheim. Rutten wilde daar niet van weten en liet Trebel na 76 minuten invallen.

Trebel scoorde, maar viel in blessuretijd ook uit met een knieblessure. De Fransman geeft Rutten hiervan de schuld. Hoewel onderzoek uitwees dat het probleem niet ernstig was, is Trebel een maand later nog steed niet van het probleem verlost. Ook de komende twee wedstrijden tegen Antwerp en Club Brugge haalt hij wellicht niet.

Vertrouwensbreuk

Dat Rutten Trebel tegen zijn advies in liet opdraven en dit leidde tot een blessure, leidde tot een vertrouwensbreuk tussen coach en aanvoerder. Trebel voelde zich veel meer gewaardeerd onder Hein Vanhaezebrouck. Rutten van zijn kant wil alle spelers gelijk behandelen en niemand een voorkeursbehandeling geven. De coach zou Trebel intussen zelfs regelmatig 'rebel' noemen.

Ondanks alles is een transfer momenteel niet aan de orde en wil Trebel zo snel mogelijk terug fit zijn om zijn ploegmaats te helpen.

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)



anderlecht-online forum