Sambi Lokonga: "Play-off 2 is verschrikkelijk"

DONDERDAG, 14 FEBRUARI 2019, 09:33 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga werkt momenteel hard aan zijn terugkeer na zijn knieoperatie. Dit seizoen komt hij niet meer in actie. De middenvelder focust volledig op volgend seizoen: "Mijn streefdoel is de zomerstage in juli 2019".

Ondertussen is Sambi Lonkonga begonnen aan zijn revalidatie bij Move to Cure in Antwerpen. Elke werdag is hij twee tot drie uur in de weer. "Vlak na mijn operatie moest ik twee weken platliggen, vijf weken geleden ben ik dan begonnen aan mijn revalidatie. Gelukkig zijn er ook een paar oefeningen met de bal. Wat ik nu het meeste mis is de adrenaline rond een wedstrijd. Maar ik moet geduldig blijven en hard werken. MIjn streefdoel is de zomerstage van volgend seizoen."

Play-off 2

Sambi Lokonga maakte ooit eens een wedstrijd mee in play-off 2, hij ging toen zijn broer bekijken die bij standard speelt. "Het was eerlijk gezegd verschikkelijk. Een leeg stadion, het was net of er een wedstrijd van de jeugd gespeeld werd. Ik kan mij echt niet inbeelden dat Anderlecht in play-off 2 moet spelen, dat is iets wat ze absoluut moeten vermijden."

Ook tijdens zijn revalidatie blijft de middenvelder de prestaties van RSC Anderlecht op de voet volgen. "We zitten in moeilijke periode, we komen moeilijk tot scoren en creëren te weinig kansen. Bovendien missen we ook nog eens Trebel, het hart van de ploeg. Maar we kunnen niet enkel op Trebel vertrouwen, we moeten dit aanpakken als ploeg. 

Bron: HNB (thst, ldh)anderlecht-online forum