Bolasie en Didillon zorgen voor broodnodige zege

ZONDAG, 17 FEBRUARI 2019, 20:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Een doelpunt van Yannick Bolasie in de 92e minuut heeft Anderlecht een gouden zege bezorgd in de strijd om Play-Off 1. Lang leek paars-wit niet te profiteren van het verlies van Gent, maar nu loopt het drie punten uit op de nummers zeven en acht in de stand.

Antwerp en Anderlecht maakten er van bij de aftrap een leuke pot voetbal van. Na een evenwichtig begin trok de thuisploeg het laken naar zich toe. Tot grote kansen leidde dit niet. En als er al eens gevaar dreigde, toonde Didillon zich meester in zijn rechthoek.

Na de pauze kregen we een omgekeerd spelbeeld te zien. Anderlecht voetbalde nu wat verticaler en Antwerp raakte met moeite over de middellijn. De thuisfans schaarden zich echter achter hun ploeg en zorgden voor de nodige druk op de scheidsrechter.

De partij leek om een scoreloos gelijkspel af te stevenen, tot scheidsrechter Van Driessche tien minuten voor tijd een strafschop floot. Lamkel Zé omspeelde Didillon, maar liet zijn voetje hangen en ging erg graag tegen het gras. Dat zag ook de VAR, waarop Van Driessche de beelden ging bekijken. Schwalbe, zo oordeelde de scheidsrechter. Geen strafschop, wel geel voor Lamkel Zé.

In de slotminuten was het de thuisploeg die nog een voorzichtige poging ondernam om de punten thuis te houden. Het waren echter de bezoekers die de volle buit binnen haalde. Verschaeren met de voorzet en Bolasie kopte de bal voorbij Bolat: 0-1. In de allerlaatste seconde had Didillon nog een geweldige save in huis op een kopbal van Owusu. Zo bleef het 1-0 en kan Anderlecht weer wat ademen.

Anderlecht blijft zesde, maar heeft nu drie punten meer dan de nummers zeven en acht. Met een wedstrijd tegen Club Brugge voor de boeg geen overbodige luxe. Bovendien nadert paars-wit tot op twee punten van nummer vijf STVV.

Score: 0-1
Goal(s): 90+2' Y. Bolasie (0-1)

Antwerp:Bolat, Buta, Arslanangic, Van Damme, Juklerod, Haroun, Rafaelov, Yatabare, Lamkel Ze (87' Rodriguez), Bolingi (82' Owusu), Mbokani
Anderlecht:Didillon, Najar (67' Saelemaekers), Kara, Lawrence, Cobbaut (57' Milic), Kums, Zulj, Verschaeren, Bakkali, Bolasie, Santini

Geel: 34' Yatabare, 36' Bolasie, 82' Lamkel Zé, 82' Van Damme, 84' Haroun
Rood: /

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Bosuil