Vanden Stock: "Van Damme is een fantast"

WOENSDAG, 1 DECEMBER 2010, 12:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voorafgaand aan het vertrek naar Sint-Petersburg heeft Roger Vanden Stock hard uitgehaald naar Jelle Van Damme, die naar Standard trekt. "Jelle is een fantast. Hij vertelt zomaar wat en verandert zijn verhaal van week tot week."


"Hij spreekt zichzelf voordurend tegen, wat zijn geloofwaardigheid onderuit haalt", aldus Vanden Stock in Het Nieuwsblad. "Hij zei dat Anderlecht de club van zijn hart was, maar uiteindelijk is het Standard. Het is een labiele jongen."

Volgens de voorzitter heeft Anderlecht Van Damme bewust niet terug gehaald. "Als we hem echt hadden gewild, hadden we hem gehad. Maar bepaalde grenzen overschrijden we niet. Zes maanden geleden wilden we niet betalen wat Jelle vroeg, dus waarom nu wel?"

Hier en daar wordt gefluisterd dat Anderlecht geen risico's wil nemen met de zwakke enkels van Van Damme. "Dat is inderdaad een element, maar er is ook het menselijk aspect. Ik heb een zure nasmaak overgehouden aan de historie met de match tegen Sivasspor (waar Van Damme vorig jaar weigerde te spelen om naar Standard te kunnen gaan, red.)", aldus Vanden Stock.

"Geen beste vrienden met Standard"

Dat Van Damme nu naar Standard trekt, gaat lijnrecht in tegen het bericht dat de Luikenaars onlangs verspreidden dat ze zijn transfer hadden opgegeven. "Dat was een manier om de pers en de concurrentie op het verkeerde been te zetten."

"Standard heeft zijn rol gespeeld... Het is duidelijk dat we geen beste vrienden meer zijn. Ze hebben min of meer een steek uitgehaald, dat is waar. Maar we willen de rust bewaren", zo besluit Vanden Stock.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.