"Af en toe worden sprookjes geschreven"

MAANDAG, 6 DECEMBER 2010, 11:23 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Ook Sporza-journalist Peter Vandenbempt kwam in zijn wekelijks voetbalpraatje op Radio 1 terug op de comeback van Marcin Wasilewski. "Wasilewski sprong bij wijze van spreken vanuit de zak van Sinterklaas naar een basisplaats."


"Af en toe worden in het voetbal toch nog sprookjes geschreven", zo begon Vandenbempt. "Hij scoorde nog ook en kreeg geel. 'Zo kennen we hem weer', zou je kunnen zeggen."

"Gevochten als een beest"

De journalist heeft een enorme bewondering voor het doorzettingsvermogen van Wasilewski. "Een normale voetballer had het allang opgegeven, ook met die zes operaties. Maar Polen zijn niet vies van hard werken en voor jongens als Wasilewski is voetbal eigenlijk de enige uitweg uit de armoede."

"Wasilewski heeft er voor gevochten als een beest, laat ik mij vertellen. Iedereen gunt hem de terugkeer. Dat is toch wel een beetje opmerkelijk, want voor die zware blessure was hij niet de populairste speler bij zijn concurrenten, omdat hij er zelf wel eens gevaarlijk invloog, met ellebogen erbij."

"Oude Wasilewski is nog wel niet terug"

Vandenbempt benadrukt wel dat Wasilewski nog een hele weg heeft al te leggen eer hij terug de oude is. "Er waren nog geen rushes langs de lijn, geen scherpe tackles en zijn mobiliteit is nog wat minnetjes. Hij heeft nog een weg af te leggen, maar goed..."

Dit alles lijkt de Anderlecht-supporters in ieder geval niet te deren. "Voor hen is hij intussen blijkbaar een icoon. Hij geeft geen interviews, spreekt geen van onze talen: dat draagt een beetje bij tot het mysterie."anderlecht-online forum