Deschacht was te gast in De Zevende Dag

MAANDAG, 6 DECEMBER 2010, 11:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-aanvoerder Olivier Deschacht was gisteren te gast in De Zevende Dag op één. Hij praatte er onder meer over de play-offs, zijn vervanger Jan Lecjaks en de transfer van Jelle Van Damme.


Over de play-offs

"Voor de spelers zijn de play-offs een catastrofe. Vroeger stonden topmatchen aangestipt in onze agenda. De topwedstrijden leven niet meer bij de spelers. Vier keer tegen Club en Standard is overdreven."

Toch ziet Deschacht ook positieve punten: "De hervorming kwam er voor de supporters en die vinden het fantastisch."

Over zijn vervanger Jan Lecjaks

"Positioneel heeft Jan het soms moeilijk. Hij kijkt te veel naar de bal en te weinig naar zijn tegenstander. Hij moet zich iets schuiner opstellen. Ik heb hem die tips al gegeven. Jan is jong en heeft veel potentieel."

Over de transfer van Jelle Van Damme

"Dat hij naar Standard trekt is pijnlijk. Ik heb Van Damme bij Wolverhampton wekelijks aan de telefoon gehad. Enkel toen hij met Club en Standard praatte, bleef het stil."

"Ik had hem liever bij Anderlecht gezien. Het klikte goed tussen Jelle, Boussoufa en mij. Wij vormden een fantastische linkerflank."

Het volledige interview kan u hier bekijken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.