Maesschalck: "Wasilewski kende geen limieten"

DINSDAG, 7 DECEMBER 2010, 13:36 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Sportkinesist Lieven Maesschalck speelde een belangrijke rol in de revalidatie van Marcin Wasilewski. In Het Nieuwsblad spreekt hij over de Pool. "'No questions, just go, play back football', zo kwam hij hier binnen."


Gedurende vele maanden trok Wasilewski drie keer per week naar Antwerpen om bij Maesschalck te revalideren. "Zijn sessies duurden vier uur en waren erg intensief", zo vertelt Maesschalck. "Meestal moesten we hem zeggen dat hij moest stoppen of hij bleef doorgaan. Hij kende geen limieten. Zo groot was zijn drang om weer te voetballen."

"Toen hij bij mij kwam, was een comeback medisch gezien perfect mogelijk. Daar heb ik nooit aan getwijfeld, maar er is natuurlijk ook het psychologische aspect. Om weer aan topsport te kunnen doen, moest Wasilewski een pijngrens oversteken en dat is niet iedere mens gegeven."

"Marcin klaagde nooit", aldus Maesschalck. "We moesten van zijn gezicht aflezen hoeveel pijn hij had, want zelf wilde hij dat nooit toegeven. Zijn pijngrens ligt enorm hoog. Als we hem gevraagd hadden om het Kanaal over te zwemmen naar Dover, dan had hij dat gedaan. Alles om weer te kunnen voetballen."anderlecht-online forum