Guillaume Gillet: verdediger of middenvelder?

VRIJDAG, 10 DECEMBER 2010, 22:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de terugkeer van Wasilewski gaf Guillaume Gillet aan dat hij met Ariël Jacobs wou praten over zijn positie. Blijft hij verdediger of wordt hij weer middenvelder? Als het van Jacobs afhangt, zal dat gesprek er echter niet komen.


"Een speler mag mij altijd om een gesprek komen vragen als het om persoonlijke redenen gaat, maar een babbel over de tactiek, dat bepaal ìk wanneer dat plaatsvindt", zo vertelt Jacobs vandaag in Het Laatste Nieuws.

De krant becijferde ook dat Gillet sinds zijn komt naar Anderlecht 74 mocht opdraven als rechtsachter en 73 keer als middenvelder. "Ik had zo'n vermoeden dat de balans naar de rechtsachter zou overhellen", zo vertelt hij zelf. "Maar ik dacht dat het verschil iets groter zou zijn."

Gillet was als rechtsachter dit seizoen ook verzekerd van zijn plaats. Hij miste tot nu toe nog maar zeven minuten. Komend weekend is hij er echter niet bij wegens schorsing. "En daar ben ik ongelukkig over. Maar het is beter dat die schorsing er nu aankomt, wanneer de ploeg goed draait."



anderlecht-online forum