Jacobs: "Puntenverlies aan onszelf te wijten"

MAANDAG, 13 DECEMBER 2010, 13:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs slaagt er maar niet in zijn team op de rails te krijgen. Ook tegen Lokeren was het niet goed. "Het ging nogal stroef", gaf hij toe. "Toch had het aan de rust eigenlijk 1-0 moeten staan."


"Toch had het aan de rust eigenlijk 1-0 moeten staan", vertelt Jacobs in Het Belang van Limburg. "We creëerden vooral halve kansen, maar toch ook een paar goeie. Lokeren kon daar niets tegenoverstellen voor de rust. Met een voorsprong halfweg is het doorgaans makkelijker in de tweede periode."

Tijdens de pauze probeerde Jacobs bij te sturen. "Ik had de opdracht gegeven om meer over de flanken te spelen, want daar konden we Lokeren pijn doen. We hadden uiteindelijk heel veel balbezit, maar de opbouw was meestal slordig en we maakten vaak de verkeerde keuzes bij de laatste pass."

"Zo konden we ons veldoverwicht onvoldoende in kansen omzetten en moeten we zelfs nog blij zijn dat we niet het deksel op de neus kregen. We zijn op een goed georganiseerd Lokeren gebotst, maar uiteindelijk hebben we dit puntenverlies aan onszelf te wijten", zo besluit de Anderlecht-coach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.