Polak: "Niet zoals tegen Partizan Belgrado"

DONDERDAG, 16 DECEMBER 2010, 14:25 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht rekent straks op een sterke Jan Polak om de ploeg vanuit het middenveld te sturen. "We moeten gewoon winnen van Split", stelt de Tsjech duidelijk. "Het zal een harde strijd tussen twee fitte ploegen worden."


"We mogen zeker niet zo nerveus starten als deze zomer tegen Partizan en moeten snel proberen te scoren", zo vertelt Polak in Het Nieuwsblad. "Bij een vroege tegengoal gaan we zenuwachtig worden. Split is wel al uitgeschakeld, maar zal ons toch willen verslaan. Dat zijn ze verplicht tegenover de Kroatische supporters die meereizen."

Polak rekent ook op Mbark Boussoufa om vanavond Hajduk klein te krijgen. "Gelukkig is Boussoufa terug uit blessure. Tegen Lokeren was hij nog niet zo gevaarlijk als anders, maar nu zal hij hopelijk weer op zijn oude niveau zijn."

De middenvelder beseft wel dat een zege vanavond geen garantie biedt op kwalificatie, maar hoopt dat Zenit zijn sportieve plicht vervult. "Moest ik bij Zenit voetballen dan zou ik zeker nog spelen voor de premie."anderlecht-online forum