Anderlecht wint en is Zenit dankbaar

DONDERDAG, 16 DECEMBER 2010, 23:10 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht is door het oog van de naald gekropen in de Europa League. Paars-wit was duidelijk beter dan Hajduk split en won met 2-0. Maar het feest brak pas los toen de melding binnen kwam dat ook Zenit gewonnen had...


Anderlecht nam de beste start en drukte meteen de bezoekers terug. Toen de bezoekende keeper flaterde, kon De Sutter profiteren. Hij schudde twee man af en legde mooi in de hoek binnen.

Paars-wit bleef bij de les en ging op zoek naar een tweede treffer. Kansen kwamen er zeker, maar de 2-0 viel pas net voor de rust. Suarez ging voorbij twee man en werkte mooi af. Hajduk kon er niets tegen over stellen.

De tweede helft was een maat voor niets. Anderlecht speelde met de rem op in afwachting van de partij tegen Club Brugge. Er kwamen nog een paar mooie kansen via Gillet, Boussoufa, Suarez en Legear, maar zij misten. Split kwam slechts één keer gevaarlijk opzetten, maar Proto redde.

Ondertussen had ook Zenit het Griekse AEK vlotjes weg gezet. Het werd 0-3 in Athene. Anderlecht stoot door!

Score: 2-0
Doelpunten: 12' De Sutter 1-0, 41' Suarez 2-0

Anderlecht: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Lecjaks, Kljestan, Polak, Suarez, Legear (77' Marecek), Boussoufa, De Sutter (84' Lukaku)
Hajduk Split: Radosevic, Buljat, Jonjic, Vejic, Jozinovic (60' Ljubicic) Oremus, Trebotic (78' Andrijasevic), Ibricic (60' Tomasov), Andric, Strinic, Vukusic

Geel: Vejic, Strinic
Rood: /

Stadion: Vanden Stock
Scheidsrechter: Johannesson (Zwe)anderlecht-online forum