Kanu: "Beter centraal dan op links"

DINSDAG, 21 DECEMBER 2010, 08:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Naast Marecek speelde ook Kanu een uitstekende partij tegen Club Brugge. Centraal op het middenveld bewees hij zijn nut. "Dat is mijn favoriete positie. Daar kan ik de ploeg het beste helpen, beter dan op links", zo vertelt hij.


"Dat heb ik in de classico tegen Club Brugge ook gedaan. Ik ben blij met mijn prestatie. Het was één van mijn betere matchen bij Anderlecht", aldus Kanu in Het Nieuwsblad.

Tegen Split moest hij donderdag nog tevreden zijn met een plaats op de bank, tegen Club speelde hij ten voordele van Suarez. "Mijn basisplaats was echter geen verrassing. De trainer weet dat hij op mij kan rekenen en dat ik altijd klaar ben."

Begeleidster Kanu: "Hij is volwassen geworden"

Het Laatste Nieuws laat ook Luiza de Melo aan het woord. Zij is een Braziliaanse vrouw die zich op vraag van Anderlecht over Kanu ontfermt.

"In zijn eerste periode bij Anderlecht (voor zijn uitleenbeurt aan Cercle) heb ik Kanu hard aangepakt. Omdat hij niet wilde luisteren en hij het verkeerde pad dreigde op te gaan. Toen heb ik hem gezegd: als je niet verandert, stop ik met energie te steken in jou. Ondertussen beseft hij dat hij zich nu moet bewijzen als profvoetballer."

"Hij heeft mijn raad ter harte genomen: hard en gedisciplineerd werken. Hij is volwassen geworden, komt niet meer te laat en zet voetbal op nummer één. Het is natuurlijk wel héél belangrijk dat hij ook meer kansen krijgt."

"Wij Zuid-Amerikanen hebben immers heel veel energie, maar moeten ook gemotiveerd worden. En dat gebeurt nu met Kanu. Hij krijgt niet alleen steun van mij, maar van de hele club. Tenslotte is er nog het feit dat hij vader is geworden. Daardoor heeft hij geleerd wat verantwoordelijkheid is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.