Club-steward: "Je moet consequent zijn"

DINSDAG, 21 DECEMBER 2010, 08:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jonathan Legear kreeg het zondag aan de stok met een steward van Club Brugge toen hij een sneeuwbal naar de Anderlecht-fans gooide. In Het Nieuwsblad doet de man vandaag zijn verhaal. "Ik kreeg alleen positieve reacties."


Nadat eerder op de namiddag de wedstrijd al even onderbroken was wegens het gooien van sneeuwballen door Club-supporters toen Legear en Boussoufa een hoekschop wilden trappen, gooide diezelfde Legear na de partij een sneeuwbal naar zijn eigen fans om de overwinning te vieren. Kon niet, zo oordeelde steward Luc De Ridder.

"Ik vind dat spelers een voorbeeldfunctie hebben', zegt De Ridder. "Als De Bleeckere eerst vraagt dat supporters moeten stoppen met het gooien van sneeuwballen en met een 0-5-nederlaag dreigt, dan moet je daar consequent in zijn. Rechtlijnigheid is belangrijk."

Toen de steward tussenbeide kwam, dreigde het even uit de hand te lopen toen ook Proto en Juhasz zich kwamen moeien. Gelukkig slaagden De Sutter en Biglia erin de boel te bedaren. "Vooral De Sutter deed hier goed werk", aldus De Ridder. "Dat Legear een beetje sneeuwpret wou? De supporters van Club vonden het gooien van sneeuwballen ook sneeuwpret."

Spijt van zijn interventie heeft de man niet. "Als het een speler van Club Brugge was geweest, had ik net hetzelfde gedaan. Ik kreeg inmiddels al heel wat reacties en ik kan u verzekeren dat die allemaal positief waren", zo besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.