"Ik moet spelen om progressie te maken"

VRIJDAG, 24 DECEMBER 2010, 09:14 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

"Schrijf maar op dat er nul procent kans is dat ik Anderlecht tijdens de winterstop verlaat", zo vertelde Romalu Lukaku aan de internationale pers. In alle kranten is te lezen wat hij gisteren op zijn persconferentie vertelde.


Lukaku kondigde gisteren aan dat hij het seizoen bij Anderlecht afmaakt. Een vertrek in juni behoort wel tot de mogelijkheden. "Dan zien we wel weer, maar voorlopig wil ik er niet te veel over kwijt."

De jonge spits is van plan zijn carrière verstandig uit te bouwen. "Ik mag geen stappen overslaan, want dat kan me zuur opbreken. Ik moet nog veel progressie maken. En dus moet ik spelen. Dat kan bij Anderlecht, waar ik zeker ben van mijn plaats, ondanks de fouten die ik soms nog maak."

Toch acht hij zich klaar om een stap hogerop te zetten. "Als het zover is, zal ik zeker niet beven van schrik. Ook al wordt het lastig om mijn vertrouwde omgeving te verlaten. Maar het zal moeten voor mijn carrière."

Chelsea en Mourinho

Lukaku steekt niet onder stoelen of banken dat Chelsea de club van zijn hart is. Dit betekent echter niet dat andere clubs hun hoop om hem te strikken, moeten opgeven. "Het is niet omdat ik fan ben van Chelsea, dat ik zeker naar die club zal verhuizen. Er zijn nog andere grote clubs in Europa."

"Het is niet aan mij om te zeggen waar ik heen ga, ik ben er ook nog niet mee bezig. Ik zal naar mijn vader luisteren. Complimenten van José Mourinho en Cristiano Ronaldo doen mij oprecht blozen, maar ik kan dat ook goed plaatsen."

"Ik heb mijn vader ook gezegd dat ik op dit moment niet wil weten welke clubs mij willen", zo klinkt het. "De komende maanden wil ik mij op deze drie dingen concentreren: trainingen, wedstrijden en school."

Gelukkig bij Anderlecht

Door alle aandacht is het voor Lukaku niet altijd even gemakkelijk. Hij hoopt dan ook dat de transfergeruchten nu even ophouden. "Ik heb voorlopig genoeg druk op mijn schouders, vooral bij de Rode Duivels, waar ze vooral op mij rekenen voor goals. Bij Anderlecht is het "cooler" en ik voel me daar echt wel gelukkig."

"Maar ook bij Anderlecht word ik niet gespaard door de media. Ergens is dat normaal, maar vergeet niet dat ik nog altijd maar 17 ben."

Bron: Sporza.beanderlecht-online forum