Kljestan: "Hopelijk sta ik naast Biglia"

VRIJDAG, 24 DECEMBER 2010, 09:43 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Na een aanpassingsperiode lijkt Sacha Kljestan zijn draai bij Anderlecht gevonden te hebben. "Ik voel me goed en ben gelukkig", zo vertelt hij. "Ik heb meer vertrouwen en dat zal blijven groeien."


Sinds Kljestan in oktober zijn basisplaats weer opeiste, boekt Anderlecht goede resultaten. "In de competitie hebben we sindsdien nog niet verloren. We verloren voor de beker wel op Westerlo en tegen Zenit, maar los daarvan gaat het goed en staan we nu terug aan de leiding", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Ook persoonlijk lijkt Kljestan naar zijn beste vorm toe te groeien. Tegen Club Brugge slaagde hij erin Vargas te neutraliseren en ook tegen Hajduk Split speelde hij sterk. "Tijdens die twee wedstrijden was mijn recuperatie en mijn defensieve verantwoordelijkheid goed. Recuperatie is nooit mijn sterkste punt geweest, maar het wordt beter. Ik werk eraan."

In het begin van het seizoen viel de Amerikaan vooral op door risicoloos spel. Dat is er intussen uit. "Iedereen kan de gemakkelijke bal spelen, ik wou er eerst vooral bijhoren. De coach zei dat ik ook het verschil moest maken en agressiever moest zijn. Dat doe ik nu ook."

De vraag is echter of Kljestan zijn basisplaats kan behouden als Lucas Biglia weer fit is. "Lucas is één van de belangrijkste spelers en iedereen wilt dat hij speelt Hopelijk ben ik het die naast hem op het middenveld staat. We zien wel. Ik ben bereid om de ploeg te helpen en werk hard op training."anderlecht-online forum