Boussoufa: "Dit doet deugd na blessure"

MAANDAG, 27 DECEMBER 2010, 10:51 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Twee goals en drie assists: Mbark Boussoufa kon gisteren weer prima cijfers voorleggen. "Na mijn blessure, die me vijf weken aan de kant hield, doet dit deugd", zo klonk het dan ook achteraf.


"Ik kan mij moeilijk herinneren ooit zó beslissend te zijn geweest", vertelt Boussoufa in Het Laatste Nieuws. "Ja, misschien één keer zoveel jaren geleden tegen Beveren. Toen scoorde ik ook twee keer en had ik twee beslissende passes in de voeten."

Op de vraag welk hij het moeiste doelpunt vond, koos hij de treffer van Lukaku. "Mijn vrije trap ging recht naar de winkelhaak. De keeper van Lierse had echter een prachtsave in huis en redde in extremis. Gelukkig was Romelu goed gevolgd. Ja, dat vond ik ons mooiste doelpunt vandaag."

Twee posities

Boussoufa begon gisteren centraal achter het spitsenduo Lukaku-De Sutter, maar na het uitvallen van die laatste ging hij weer op links spelen. "Ach, ik maak daar geen punt meer van", zo klinkt het. "Nu eens speel ik liever op links dan centraal. Maar discussies heb ik daar niet meer over met de trainer. Hij beslist."

Biglia houden

De Marokkaan genoot gisteren ook weer van het samenspel met Lucas Biglia, wiens blessure ook verleden tijd is. De voorbije dagen raakte bekend dat Anderlecht niet weigerachtig staat tegen een transfer van de Argentijn, maar dat ziet Boussoufa niet zitten.

"Als ik Anderlecht was, zou ik Biglia zeker niet laten gaan. Lucas kan een belangrijke pion worden in de race naar de titel. Spelers zoals hij lopen niet dik rond in de Belgische competitie. Ik gun hem natuurlijk een transfer, maar laten we eerst samen de 31ste titel van Anderlecht pakken."anderlecht-online forum