Mbokani bezorgt Anderlecht nul op negen

ZONDAG, 7 APRIL 2019, 21:43 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn derde wedstrijd in Play-Off 1 verloren. Nu ging paars-wit de boot in tegen Antwerp. Met een assist en een doelpunt was Dieumerci Mbokani de killer van dienst. Play-Off 1 dreigt zo een echte martelgang te worden voor al wie Anderlecht lief heeft.

Anderlecht nam de wedstrijd van meet af aan in handen, maar de kansen vielen aan de overkant. Gelukkig stond Didillon secuur te keepen. Iets voorbij het half uur verzilverde Gerkens de dominantie. Hij kopte een voorzet van Najar voorbij Bolat.

Niet veel later hingen de bordjes al gelijk toen Mbokani met een hakje Lamkel Zé bediende. Die verschalkte Didillon. 1-1 bij de rust.

Na de pauze viel er amper nog iets te beleven. Antwerp bleek tevreden met een punt en Anderlecht kon niet beter. Tien minuten voor tijd bezorgde Mbokani de bezoekers de drie punten.

Door deze nederlaag ziet Anderlecht de plaatsen die recht geven op een Europees ticket verder weg sluipen. Bovendien verloor het al twee keer thuis, iets wat je in Play-Off 1 duur betaalt. Het dreigen nog zware weken te worden ...