Boussoufa: "Heel de ploeg was erg gedreven"

DONDERDAG, 30 DECEMBER 2010, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa liet gisteren nogmaals zien waarom hij zo belangrijk is voor Anderlecht. Hij liet de ploeg draaien en leverde de assist voor de openingsgoal. "Ons eerste half uur was het beste van dit seizoen", zo vond hij.


"Op Kortrijk is het nooit gemakkelijk spelen, maar we hebben het goed gedaan", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "We speelden met veel druk naar voor en dwongen heel wat kansen af. Gershon kopt de bal in eigen doel door de druk van Romelu. Heel de ploeg was zeer gedreven en heeft een sterke prestatie geleverd.

"Deze 0-2 zege doet heel de ploeg extra deugd, want ons voetbal wordt de laatste weken steeds beter. Ondanks dat we tijdens deze eerste seizoenshelft soms minder goed speelden, pakten we toch de punten. Dat is belangrijk. We moeten zo blijven voort doen in 2011."

"Twee miljoen? Klopt niet"

Gisteren schreef De Morgen dat Anderlecht een nieuw contract voor Boussoufa heeft klaarliggen ter waarde van twee miljoen euro per jaar. De Marokkaan weet echter van niks. "Ik heb helemaal geen voorstel ontvangen. De mensen die dat schrijven mogen gerust in mijn plaats komen onderhandelen."

"Het is wel zo dat ik een tijdje geleden gesproken heb met onze voorzitter, maar dat ging louter over de sportieve toekomst van Anderlecht en mezelf. Over geld is er toen helemaal niet gesproken, al zei de voorzitter toen wel dat hij een inspanning zou doen. In januari gaan we terug samen zitten en dan zien we wel", zo besluit hij.



anderlecht-online forum