Reacties Gillet, Polak en Biglia

DONDERDAG, 30 DECEMBER 2010, 09:25 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Ariël Jacobs koos voor Guillaume Gillet, Jan Polak en Lucas Biglia op het middenveld. Twee jaar geleden vormden zij een gouden driehoek en ook gisteren liep het gesmeerd. Gillet scoorde zelfs het eerste doelpunt. Hun reacties.


Gillet: "Terug op middenveld is grote stimulans"

"Mijn goal? Supervoorzet van Bous! Ik moest er enkel mijn hoofd tegen zetten", klonk het achteraf. "Dat ik terug op het middenveld mag spelen, is een grote stimulans voor mij. Het is ook vlugger gebeurd dan ik zelf verwachtte."

Volgens Gillet is Anderlecht opnieuw favoriet voor de titel. "Ik wil niet zeggen dat niemand ons kan kloppen, maar we delen zelf wel klappen uit aan onze rechtstreekse concurrenten."

Polak: "Leg geen extra druk bij ons"

Jan Polak keerde na ziekte terug in de basis. "Het gevoel is nog niet zoals het moet zijn, maar ik ben wel blij dat ik terug op het veld sta", vertelde hij. "Het was een goede wedstrijd. We wisten dat Kortrijk thuis sterk is en wilden hen dus niet onderschatten."

Terwijl Gillet toegeeft dat Anderlecht favoriet is voor de titel, houdt Polak de boot liever af. "Leg geen extra druk op onze schouders. Ga liever wat druk bij de tegenstanders leggen."

Biglia: "Taak voor eerste seizoenshelft volbracht"

"We hebben hier vandaag onze taak volbracht", zo vond Biglia. "Sterker nog, we hebben onze taak voor de eerste seizoenshelft volbracht. We staan eerste in de competitie en we hebben ons Europees gekwalificeerd. En dat maakt me heel blij."

Nu mag de riem er een weekje af, maar overdreven feesten gaat de Argentijn niet doen. "Het is niet de bedoeling dat ik op mijn lauweren ga rusten. Tijdens de winterstop ga ik aan mijn conditie werken. De kracht in mijn been is nog niet als ervoor. Dat moet nog verbeteren."

Bron: Voetbalkrant.comanderlecht-online forum