Reacties Lecjaks, Proto en Lukaku

DONDERDAG, 30 DECEMBER 2010, 09:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Lecjaks heerst gisteren samen met Boussoufa over de linkerflank van Anderlecht. Hij lag zelfs aan de basis van het tweede doelpunt. "Een verre bal van mij en ze koppen hem binnen", zo lachte hij na de wedstrijd.


"Het was een rare goal op een rare voorzet. Het is voor een linksachter altijd moeilijk om zo'n voorzet te geven en dan wordt het nog in een doelpunt omgezet."

Na een aarzelend begin, is de jonge Tsjech nu erg sterk bezig. "Ik ben inderdaad beter en beter geworden", zo beseft hij zelf ook. Toch dreigt de bank alweer wanneer Deschacht terugkomt. "Wat dan gebeurt, weet ik niet. Ik ben nu gewoon om veel wedstrijden te spelen, maar Oli blijft de kapitein. We zullen wel zien."

Proto: "Verdediging speelt op hoog niveau"

Voor de vierde keer op rij hield Silvio Proto gisteren de nul. "Het was toch beter dan dit weekend, nu heb ik toch enig werk gehad. Maar mijn verdediging heeft niet veel kansen weggegeven. Ze staan de laatste weken op een hoog niveau te voetballen."

Net nu Anderlecht beter en beter gaat voetballen, begint de winterstop. Had Proto niet liever gewoon verder gespeeld? "Nee, ik heb die stop nodig, wees daar maar zeker van. De rust gaat goed doen. De spieren moeten herstellen, want ze zijn kapot."

Lukaku: "Moe tijdens laatste twee duels"

Ook Romelu Lukaku is blij dat het vakantie is. "Ik kijk ernaar uit, want ik was tot wat moe in de laatste twee duels", zo geeft hij toe. De combinatie voetbal en examens maakten de voorbije weken erg zwaar voor hem. "Maar ze zijn meegevallen hoor. 2010 het jaar van Lukaku? Neen, van Anderlecht!"

Bron: Voetbalkrant.be en Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.