Fadiga: "Anderlecht beste keuze voor Seck"

DINSDAG, 4 JANUARI 2011, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De man achter de transfer van Abdoulaye Seck is oud-voetballer Khalilou Fadiga. Volgens hem toonden meerdere Europese clubs interesse, maar was Anderlecht de beste keuze. "Ik gaf Seck de raad voor Anderlecht te kiezen", zegt hij.


"Omdat mijn zoontje bij de jeugd van Anderlecht speelt, heb ik er goeie contacten", zo vertelt Fadiga in Het Nieuwsblad. "Mijn respect voor Anderlecht is groot. In een paar uur tijd kon ik hen overtuigen om Seck in Senegal te komen scouten en we hebben elkaar niet ontgoocheld."

Volgens Fadiga, zelf oud-international van Senegal, is Anderlecht de beste club voor Seck om zijn Europese carrière te lanceren. "Niet alleen denk ik dat hij er speelkansen zal krijgen, de club heeft ook een uitstekende sociale cel die de spelers psychologisch begeleidt. Hij zal immers moeten wennen aan het leven in Europa: de koude, de heimwee,..."

"Met Kouyaté en Diandy zijn er zelfs al twee Senegalezen die zullen helpen met zijn integratie en jongens als Boussoufa en Legear ontfermen zich snel over jonge spelers. Bovendien woon ikzelf ook nog altijd in België", aldus de oud-speler van onder meer Club Brugge en AA Gent.

Volgens Fadiga heeft Seck sportief alles in huis om te slagen. "Hij moet Anderlecht niet meer overtuigen van zijn voetbalkwaliteiten, want dat deed hij al toen ze hem kwamen scouten. Hij is een atletische verdediger die ook een goeie techniek heeft. Hij kan gemakkelijk uitvoetballen. Natuurlijk zal hij Mazuch of Juhasz niet meteen vervangen, maar hij heeft potentieel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.