Siani: "Bij Brussels weer op voorgrond treden"

WOENSDAG, 5 JANUARI 2011, 10:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds maandag traint Sébastien Siani bij FC Brussels. De Kameroener is blij dat hij wordt uitgeleend aan de stadsgenoot. "Ik denk dat Brussels een goede keuze is. Bij deze club kan ik me weer op het voorplan spelen."


"Weet je, ik verkies liever de A-ploeg van een tweedeklasser dan in de anonimiteit te moeten spelen bij de beloften van een eersteklasser, ook al heet die club Anderlecht", zo vertelt Siani in Het Nieuwsblad. "Bovendien zag het er niet naar uit dat ik in de terugronde zicht zou hebben op speelkansen in het eerste elftal van paars-wit."

Behalve FC Brussels toonden ook reeksgenoot AFC Tubeke en de ambitieuze derdeklasser URS Centre interesse in de Kameroener, maar die interesse was nooit echt concreet. Bovendien is Brussels ook praktisch de beste keuze. "Ik moet nu niet verhuizen en dat is mooi meegenomen. Ik heb mijn appartement in Anderlecht en dat ligt dus op een boogscheut van het Machtensstadion."

Siani is alvast supergemotiveerd om te presteren bij Brussels. "Fysiek ben ik in orde. Ik heb in principe niet zo veel tijd nodig om me aan te passen. Lutula en Jonas Vandermarliere ken ik trouwens al. Met Jonas heb ik nog samen gespeeld bij Anderlecht. Mijn sterke punten? Snelheid, techniek en mijn vista. Ik hoop hiermee mijn steentje te kunnen bijdragen aan de remonte in 2011."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.