Wedstrijd gestaakt na 30 minuten voor wangedrag Anderlecht-fans

VRIJDAG, 12 APRIL 2019, 21:26 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Wat de voorbije jaren al meermaals had moeten gebeuren, is vanavond gebeurd: de klassieker tussen Standard en Anderlecht kende een vroegtijdig einde na wangedrag op de tribunes. Alleen ... deze keer waren het niet de Standard-fans die zich misdroegen, wel die van Anderlecht.

Na amper vijf minuten ging het leer al tegen de touwen. Halilovic stond echter een voetje buitenspel en dat had de VAR goed gezien. Het doelpunt werd terecht afgekeurd. Maar doelpunt of niet, de Anderlecht-fans konden het niet meer aanzien. De eerste vuurpijlen en rookbommen daalden neer op het speelveld.

Na een onderbreking van enkele minuten ging de wedstrijd verder. Rond de twintigste minuut moest Kara zijn doelman op de lijn bijspringen. Een minuutje later haalde Kara Djenepo onderuit op de rand van de zestien. Geel voor Kara en Marin verraste Didillon met een vrije trap in de korte hoek: 1-0. Anderlecht reageerde via Bolasie, maar die stuitte op Ochoa.

Ook vanop de tribunes kwam er reactie op de 1-0 en Lambrechts stuurde de spelers naar de kleedkamers. Tien minuten later ging de wedstrijd verder. Meteen botste Djenepo op Kara. Na tussenkomst van de VAR gaf scheidsrechter Lambrechts Kara een tweede gele kaart en Standard een strafschop. Mpoku faalde niet: 2-0.

Vanuit het Anderlecht-vak daalden daarna opnieuw vuurpijlen het veld op. Het sein voor scheidsrechter Lambrechts om de wedstrijd definitief af te fluiten. Een 5-0-nederlaag dreigt voor Anderlecht.