Opinie: Standard moet niet verontwaardigd zijn

VRIJDAG, 12 APRIL 2019, 21:46 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEBSITE - OPINIES Wat een pijnlijke avond beleefden we weer. Niet alleen op het veld gaat het fout, nu ook ernaast. Hoewel we enig begrip kunnen opbrengen voor de woede van de betrokken fans, keuren we het gooien van vuurpijlen en rookbommen ten stelligste af. Wij mogen verontwaardigd zijn. Standard hoeft dit nu niet te doen.

Hoe groot de malaise en de frustratie ook zijn, zaken als vanavond op Sclessin zijn niet goed te praten. De hoofdingang van het eigen stadion bezetten, leuzes roepen: zolang er geen geweld gebruikt wordt, kan het allemaal. Wat vanavond op Sclessin gebeurde, straft de hele club én alle supporters. 

Wie wat rondkijkt op de sociale media, ziet alom verontwaardiging van Standard-supporters. Sta ons toe dit ultra-hypocriet te vinden. Als er één club is waar de supporters de voorbije jaren regelmatig dergelijk gedrag vertoonden, dan is het wel Standard. 'Sfeer', heette het dan. Of 'Welkom in de Vurige Stede'.

We herinneren ons allemaal nog de vuurpijl die vlak naast Silvio Proto landde enkele jaren geleden. Toen was dit geen reden om de wedstrijd te staken. In tegendeel: na dit incident keerde de wedstrijd volledig en won Standard. Maar ja: het is als scheidsrechter gemakkelijker om een wedstrijd te staken na wangedrag van de bezoekende fans dan van de thuissupporters ...

Dus nogmaals: wat vanavond gebeurde is met geen woorden goed te praten. Iedereen mag het afkeuren. Maar jullie niet, beste Luikse vrienden. Tenzij jullie het ook doen wanneer jullie eigen mensen dergelijke fratsen uitsteken.anderlecht-online forum