Seck: "Ik wil alles op techniek oplossen"

VRIJDAG, 7 JANUARI 2011, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Abdoulaye Seck, de nieuwste aanwinst van Anderlecht, landde gisteren in België. Het Laatste Nieuws kon hem meteen strikken voor een interview en daarin toont Seck zijn vertrouwen. "Binnen de maand heb ik een contract afgedwongen."


1,89 meter groot en tenger gebouwd, met Abdoulaye Seck heeft Anderlecht duidelijk geen 'kleerkast' in huis gehaald. De 22-jarige Senegalees werd eerder al omschreven als een voetballende verdediger en dat klopt naar eigen zeggen volledig.

"Mijn grote voorbeeld is Franco Baresi, de gewezen centrale verdediger van Milan en de Squadra Azzura. Hij loste alle problemen met zijn techniek op. Dat vind ik mooi, zo wil ik het ook. Dat is ook één van de redenen waarom ik voor Anderlecht heb gekozen", zo vertelt Seck.

Behalve Anderlecht toonde immers ook Standard interesse, maar Seck koos bewust voor paars-wit. "Khalilou Fadiga vertelde me echter dat het voetbal van Anderlecht beter bij mijn stijl zou passen. Ik heb twee wedstrijden van Anderlecht op video bekeken. Het viel mij op dat Anderlecht altijd over de grond probeerde te voetballen. Ik ga zelf ook nooit de bal zomaar naar voor kegelen."

Goed gevoel

Seck kan al niet meer wachten om het veld op te gaan. Vanaf de eerste minuut in België voelt hij er zich thuis. "Ik weet nu al datt ik de juiste keuze heb gemaakt. De manier waarop ik hier ben ontvangen, is fantastisch. Ik moet vertrouwen uit mijn omgeving voelen en dat heb ik hier van de eerste minuut."

Dat met Kouyaté en Diandy al landgenoten van Seck bij Anderlecht spelen, is mooi meegenomen. "Hun aanwezigheid zal mijn integratie vergemakkelijken. Met Kouyaté heb ik nog samengespeeld bij de nationale beloftenploeg. Via Facebook zijn we met elkaar in contact gebleven. Diandy is van een andere wijk uit Dakar. We hebben twee keer tegen elkaar gespeeld."

Contract voor drie jaar

Seck twijfelt er dan ook niet aan dat hij via Anderlecht zijn carrière in Europa kan lanceren. "Ik zal er alles aan doen opdat ik al na een maand aan tafel zou kunnen zitten met de Anderlecht-directie om een contract voor drie jaar te tekenen. Ik wil er meteen aan beginnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.