Jacobs: "Waarop bereiden we ons nu voor?"

MAANDAG, 10 JANUARI 2011, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met 32 spelers is Ariël Jacobs op winterstage in La Manga. Onder hen twee nieuwkomers en vier jongeren. Wat verwacht de Anderlecht-coach van hen, van de stage en van de tweede seizoenshelft?


32 spelers is een grote groep, maar niet te veel om mee te werken, zo vindt Jacobs. "Anders had ik geen vier jonge gasten mee naar hier genomen", zo vertelt hij. "Hier zijn we er op voorzien om met een grote groep te werken, maar over tien dagen, als we naar wedstrijden moeten toewerken, wordt dat moeilijker."

Jacobs zou het dus niet erg vinden mocht zijn selectie nog wat worden uitgedund. "Ik weet dat er clubs geïnteresseerd zijn in een aantal van onze spelers, maar wellicht gaan ze wachten tot eind januari. Veel concurrentie kan goed zijn, omdat het bepaalde spelers boven zichzelf laat uitstijgen. Maar als je als coach geforceerd moet gaan selecteren, is het niet goed."

Seck en Veselinovic

De winterstage is ook de ideale gelegenheid voor Jacobs om zijn nieuwkomers Seck en Veselinovic te leren kennen. Zijn eerste indruk over beiden is alvast positief. "Maar ik moet nog zien wat Veselinovic kan bijbrengen. Je kunt niet verwachten dat hij meteen brengt wat van hem wordt verwacht. Misschien zullen we op het einde van de stage zien hoe hij alles verteert en of hij een meerwaarde kan zijn."

"Ook Seck moet bewijzen tot wat hij in staat is. Ik heb met zijn manager Fadiga gepraat: die staat garant voor zijn kwaliteiten. En onze scouts hebben die bevestigd. Hij heeft nu zes maanden om zijn potentieel te bewijzen."

Doelen stage

Tijdens hun weekje vakantie zullen de spelers conditioneel niet veel hebben ingeboet. Waarop focust Jacobs dan tijdens deze stage? "De vraag is: op wat bereid je je voor? Normaal moet je hier de basis leggen voor een race die loopt tot 11 of 12 mei. Maar met de uitgestelde matchen weet je dat niet."

"Hoe lang zal de competitie duren? En hoe lang moeten wij stoppen tussen de competitie en de play-offs? Daar moeten we een beetje rekening mee houden", zo vertelt hij. "En verder wil ik tactisch en technisch aan ons voetbal werken."

Bron: Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum