Proto zit met gedachten bij zieke zoontjes

DINSDAG, 11 JANUARI 2011, 08:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Samen met zijn ploegmaats bereidt Silvio Proto in La Manga de terugronde voor. De doelman zit met zijn gedachten echter in België. "Mijn twee zoontjes liggen in het ziekenhuis met een virus. Ze kampen met uitdroging en diarree."


"Fysiek gaat het goed met me, maar mentaal heb ik het wat moeilijk", zo vertelt Proto vandaag in de kranten. "Kenzo (drie jaar en een half) werd vrijdag al opgenomen, vandaag (gisteren, red.) is ook Téo (6 maanden) binnen gemoeten. Mijn vrouw zit al vier dagen permanent in de kliniek. Gelukkig helpen mijn ouders en zus ook"

"Ik heb gezien dat in bepaalde Franse departementen een virusalert is afgekondigd. Misschien hebben ze het opgelopen toen we in Disneyland waren tijdens de kerstvakantie. Eens van het veld, denk ik de hele tijd aan mijn kinderen. Ik bel voortdurend met mijn vrouw."

Revanche tegen Standard

Op het veld gaat het gelukkig een stuk beter met Proto. "We zijn hier niet in La Manga om van de zon te genieten", vertelde hij verder ook. "Wel om klaar te zijn voor de match tegen Standard en alle grote afspraken die daarna komen. Ik ben de 5-1 uit de heenmatch nog niet vergeten. Of ik revanche wil? Zeker weten. En ik hoop dat dat bij alle andere jongens ook het geval is."

"Ik ben ook niet vergeten hoe we na die nederlaag bij de nationale ploeg samen kwamen. Die van Standard hadden het tegen ons alleen maar over die 5-1. Op 9 februari is er weer een interland. Deze keer wil ik bij de nationale ploeg de draak kunnen steken met hen."

Doorgaan op elan

Zelf is Proto alvast aan een erg sterk seizoen bezig. "Ik hoop gewoon op mijn elan van de eerste ronde verder te gaan. Ik hoop alleen dat ik niet zoveel werk krijg als voor Nieuwjaar. En dat zou best wel eens kunnen, want de ploeg begint weer te draaien. Maar het kan nog altijd beter. Ik wil iedere match beter worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.