De Sutter: "Concurrentie is goed voor ploeg"

DINSDAG, 11 JANUARI 2011, 08:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een eerste ronde vol blessureleed, wil Tom De Sutter zich tonen. "Daarom is deze stage zeer belangrijk voor mij. Het is de voorbereiding voor de tweede ronde en bepaalt die voor een deel", zo vertelt hij vanuit La Manga.


"Voor mij was het eerste deel van het seizoen rot", zo vertelt De Sutter in Het Nieuwsblad. In La Manga hoopt hij Ariël Jacobs te overtuigen dat hij weer helemaal de oude is. Met Dalibor Veselinovic heeft hij er immers een concurrent bij gekregen, maar dat schrikt de Bruggeling niet af.

"Onderlinge concurrentie is alleen maar goed voor de ploeg. Het motiveert me niet extra, ik ga altijd voluit", zo blijft hij rustig. "Ik heb Veselinovic wel nog niet genoeg zien spelen om me over hem uit te spreken."

Lukaku

Meer dan tegen Veselinovic zal De Sutter echter moeten opboksen tegen Romelu Lukaku. "Het is niet leuk om op de bank te zitten, maar je moet dat aanvaarden. Romelu maakt ook terug tien doelpunten in de competitie. Ze zeggen dat het tweede jaar moeilijker is. Na een moeilijke beginperiode is hij er doorgekomen. Uiteindelijk bewijst hij toch steeds dat hij belangrijk is voor ons."

Tegen Lierse stonden De Sutter en Lukaku samen in de spits. Een optie voor de tweede seizoenshelft? "Het hangt ervan af hoe het middenveld staat", aldus De Sutter. "Het is wat zoeken omdat we amper met twee in de spits hebben gestaan. Het maakt me echter niet veel uit of we met één of twee spitsen spelen."



anderlecht-online forum