Anderlecht pakt eerste punt na flauwe match

ZONDAG, 21 APRIL 2019, 19:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht een AA Gent hebben allebei de nul weggeveegd in Play-Off 1. Ze behaalden hun eerste punt met een 0-0-gelijkspel. In een bedroevende partij maakte geen van beide aanspraak om meer.

Interim-coach Belhocine had een basisplaats voor Milic, Lawrence en Saelemaekers. Die laatste kreeg na een kwartiertje de eerste goede kans, maar kwam een teen te kort. Aan balbezit geen gebrek. Halfweg de eerste periode had Anderlecht 70 procent van de tijd de bal, maar veel gevaar leverde dit niet op. De grootste kans voor de rust was zelfs voor de bezoekers. Gelukkig treuzelde Chakvetadze te lang en ging zijn schot voorlangs. 0-0 aan de rust was logisch.

Tien minuten na de rust viel de eerste poging tussen de palen te noteren. Opnieuw van Gentse zijde. Bron kopte een hoekschop flauw in de armen van Didillon. Iets voorbij het uur dan toch gevaar voor het Gentse doel. De voorzet van Bolasie vond Verschaeren, maar die devieerde de bal tegen de lat. Het spelniveau en de amusementswaarde ging echter meteen weer omlaag. Ook de inbreng van Santini veranderde daar niets aan.

Vijf minuten voor tijd leek Anderlecht het deksel op de neus te krijgen. Een schot van Bezus stuitte via de paal en de rug van Didillon richting doellijn. De Anderlecht-goalie reageerde gevat en voorkwam de 0-1. Wat later was Gent er opnieuw dichtbij, maar Yaremchuk en David misten. Van Anderlecht-zijnde probeerde Verschaeren het nog, maar Kaminski redde zijn schot.

Score: 0-0
Goal(s): /

Anderlecht:Didillon, Najar, Bornauw, Milic, Lawrence, Kums, Trebel (85' Kayembe), Verschaeren, Saelemaekers (85' Zulj), Bolasie, Amuzu (72' Santini)
AA Gent:Kaminski, Souquet, Bronn, Derijck, Asare, Esiti, Verstraete, Chakvetadze (59' Dompé), David, Sorloth (62' Bezus), Yaremchuk (90+2' Kvilitaia)

Geel: 40' Kums, 74' Trebel, 90+4' Santini
Rood: /

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion