Lecjaks: "Ik heb geleerd uit mijn fouten"

DONDERDAG, 13 JANUARI 2011, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Lecjaks werd naar Anderlecht gehaald met het oog op de toekomst. Door de blessure van Deschacht kreeg hij een basisplaats. Na een aarzelend begin, heeft hij nu zijn draai gevonden. "Ik ben blij dat ik mijn kans gekregen heb."


Het begin van Lecjaks was nochtans dramatisch. Tegen Partizan Belgrado scoorde hij een own-goal. "De twee weken daarna voelde ik me heel slecht", zegt Lecjaks in Het Laatste Nieuws. "Ik hoorde dat er in de kranten ook alleen maar kritiek op mij was en daar had ik het moeilijk mee."

Na deze wedstrijd verdween Lecjaks een tijd naar de bank, tot Olivier Deschacht zich blesseerde en de jonge Tsjech de nieuwe linksachter werd. "Ik ben blij dat ik dan mijn kans gekregen heb", aldus Lecjaks. "Ik heb ook het gevoel dat ik de laatste maanden echt vooruitgang heb geboekt. Dat is moeilijk als je maar af en toe eens een match kan spelen. Als je twee maanden aan een stuk kan blijven staan, groei je automatisch als jonge speler."

In het begin liet Lecjaks wel eens een mannetje opduiken in zijn rug, maar dat is er nu stilaan uit. "Ze hebben me uitgelegd wat ik niet goed deed. En ik heb daar mijn lessen uit proberen te trekken. Vooral Roland Juhasz en Silvio Proto hebben daarover veel met mij gepraat."

Toekomst

Eind februari is Deschacht opnieuw fit. Wat dan? "Misschien kan de trainer me samen met Oli opstellen?. Hoe dan ook is de keuze straks aan Jacobs." Op het middenveld spelen ziet Lecjaks niet zitten. "Ik denk niet dat ik daar technisch goed genoeg voor ben. Ik kan wel oprukken en een voorzet geven, maar ik voel me beter als linksachter, in steun van een middenvelder."

Hoe dan ook worden het belangrijke maanden voor de 20-jarige belofteninternational. Aan het einde van het seizoen moet Anderlecht beslissen of hij definitief wordt overgenomen van Pilzen. "Ik denk dat ik de laatste maanden getoond heb dat ik bij Anderlecht kàn spelen. Nu is het aan de club om te beslissen. Maar het is wel een goed teken dat er tijdens de wintertransferperiode niet over een bijkomende linksback gesproken wordt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.