PSV - Anderlecht blijft zonder doelpunten

VRIJDAG, 14 JANUARI 2011, 08:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft in zijn oefenduel tegen PSV 0-0 gelijk gespeeld. Hoewel PSV het betere van het spel had, waren de beste kansen voor Anderlecht. Nieuwkomers Veselinovic en Seck maakten een goede indruk.


Jacobs bracht tegen PSV twee verschillende elftallen tussen de lijnen. Het eerste speelde een uur, het tweede een half uur. Het Laatste Nieuws merkte op dat Polak en Marecek het eerste uur speelden met Kljestan in hun rug en dat dit niet slecht liep. Vooral Polak toonde een tomeloze inzet.

Seck en Veselinovic

Na een uur wisselde Jacobs zijn hele team en kwamen ook zijn twee nieuwkomers tussen de lijnen. Geen van beide ontgoochelde. Veselinovic bleek zich zeer sterk in het afschermen en bijhouden van de bal en hij heerste ook in de lucht. Seck toonde zich een secure verdediger die verzorgd is in het uitvoetballen, zonder onnodige risico's te nemen.

"Ik wilde mijn nieuwkomers toch wat ritme op laten doen", zo vertelde Jacobs acheraf. "Ik ben blij met hun aanpassing. In het begin van de week verliep die wat moeizaam, maar je mag nieuwe spelers niet op één training beoordelen."

"Ik had met Veselinovic gesproken en hij had me gezegd dat hij ooit als tweede spits gespeeld had. Vandaar dat ik hem achter Lukaku posteerde, maar uiteindelijk speelde hij toch meer als targetman."

Murcia

Vandaag speelt Anderlecht nog een tweede wedstrijd tegen het Spaanse Real Murcia. Mogelijk komen dan ook Kouyate en Badibanga, die lang out waren met blessures, in actie. Suarez en Kanu sluiten maandag opnieuw aan bij de groep.

Opstelling eerste uur: Proto, Wasilewski, Juhasz, Bernardez, Lecjaks, Polak, Marecek, Kljestan, Boussoufa, Legear, De Sutter

Opstelling laatste halfuur: Cordier, Rnic, Mazuch, Seck, Diandy, Gillet, Biglia, Chavarria, Kabananga, Veselinovic, Lukaku

Opstelling PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Maza (65' Bouma), Pieters (81' Vukovic), Hutchinson, Wuytens (65' Engelaar), Toivonen (87' Nijland), Lens, Berg (72' Koevermans), Dszudszak



anderlecht-online forum