Anderlecht wint zuinig tegen Murcia

ZATERDAG, 15 JANUARI 2011, 13:52 - Garrincha

Anderlecht heeft zijn tweede oefenwedstrijd op winterstage gewonnen. Tegen Real Murcia werd het 1-0 na een doelpunt van Marcin Wasilewski. Nieuwkomers Veselinovic en Seck maakten net als tegen PSV een goede indruk.

Paars-wit speelde zonder Jonathan Legear, die last heeft van een overbelasting. Kouyaté was voor het eerst sinds lange tijd wel weer van de partij. Zijn blessure lijkt volledig achter hem te liggen. Badibanga speelde nog niet.

Voor de rust kreeg Anderlecht via schoten van Biglia en Gillet twee kansen. Na de pauze onderscheidde Schollen zich met een knappe redding. Rnic, die verder een erg zwakke partij speelde, redde bij de corner die daarop volgde de bal van de lijn.

Het enige doelpunt van de partij viel in de 69e minuut toen Wasilewski een corner van Boussoufa kon binnen tikken. In de slotfase liet vierde doelman Kudimbana zich nog positief opmerken toen hij de Spanjaarden van de gelijkmaker hield in een één-tegen-één-situatie.

Opstelling eerste uur: Schollen, Rnic, Mazuch, Seck, Diandy, Gillet, Kouyaté, Biglia, Chavarria, Veselinovic, Lukaku

Opstelling laatste halfuur: Kudimbana, Wasilewski, Bernardez, Juhasz, Lecjaks, Marecek, Polak, Kljestan, Boussoufa, Kabasele, De Sutter