Kompany: "Ik heb geen vedettenstreken"

DINSDAG, 12 OKTOBER 2004, 11:18 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Vincent Kompany weerlegt de kritiek dat hij nonchalant zou zijn en vedettenstreken zou hebben. "Ik ben verstrooid, niet nonchalant", zegt de talentrijke verdediger.


Kompany krijgt onder andere kritiek op het vergeten van zijn voetbalschoenen en zijn stropdas. "Dat zijn geen vedettenstreken. Ik ben soms gewoon verstrooid. Alles wat ik nu uit verstrooidheid doe, deed ik jaren geleden ook al. Ik had mijn voetbalschoenen niet mee op training, omdat ik mijn schooltas had meegenomen in plaats van mijn sporttas. Die zijn bijna identiek. En mijn stropdas? Die had ik niet mee. De dag voor ik vertrok, zat ik midden in een verhuis. Die das zat gewoon in een verkeerde doos."

Ook voor het feit dat hij een Adidas-sporttas bijhad in plaats van een Nike-sporttas, heeft hij een uitleg. "Iedereen had een tas van een ander merk mee Ik weet niet waarom sommigen daar bij mij een probleem van maken. Door dit soort dingen krijgen mensen een verkeerd beeld van mij."

"Ik ben toch geschrokken van die extra-sportieve kritiek. Maar als ik op dat soort dingen moeten reageren, zal er over mijn voetbal niet veel negatiefs te vertellen vallen."

Vincent Kompany heeft van irritatie bij andere Rode Duivels niks gemerkt. "De sfeer is opperbest. Ik heb van niemand een opmerking gekregen", klinkt het.

De verdediger ging niet vrijuit bij de tegengoals in Spanje en aanvaardt de kritiek. "Ik ben zeker niet boos als de mensen daarom kritiek op me hebben. Sportieve kritiek accepteer ik. Maar ik probeer uit mijn fouten te leren."

"De kritiek heeft geen enkele invloed op mijn leven. En dat ik nog maar 18 ben, mogen de mensen gerust vergeten. Mijn fouten mogen beoordeeld worden zonder naar mijn leeftijd te kijken", besluit hij.



anderlecht-online forum