Jacobs tevreden over winterstage

MAANDAG, 17 JANUARI 2011, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds zaterdag is Anderlecht terug van de winterstage in La Manga. Paars-wit kon er werken in perfecte omstandigheden en de spelers werkte op een hoog niveau. Ariel Jacobs spreekt dan ook van een geslaagde stage.


"Je vat zo'n stage aan met een aantal technische, tactische en fysieke doelstellingen. En die hebben we allemaal goed kunnen invullen", aldus Jacobs in Het Laatste Nieuws. "Zo hoop je de blessurelast te beperken. Op de enkelblessure die Kanu maandag opliep na, is dat goed gelukt. Ten slotte laat zo'n stage aan nieuwe spelers als Veselinovic en Seck toe om zich te integreren in de groep. Ook dat is vlot verlopen."

Anderlecht speelde in Spanje ook twee oefenwedstrijden. Tegen PSV speelde het 0-0 gelijk, tegen Murcia uit de Spaanse derde klasse werd met 1-0 gewonnen. "Aan het resultaat hecht ik weinig belang, omdat het voor mij echt oefenwedstrijden waren. Daarom liet ik ook telkens een elftal een uur spelen, om in het laatste halfuur elf nieuwe spelers in te brengen. Het was de bedoeling om zo veel mogelijk spelers speelgelegenheid en ritme te geven."

Volgende week zondag speelt Anderlecht zijn eerste wedstrijd met inzet van 2011 tegen Standard. Met twee nieuwkomers die een goede indruk laten, een erg gretige Polak, een sterk spelende Gillet en een herstelde Kouyate, wacht Jacobs nu de lastige taak om uit de 33 spelers op stage nu een wedstrijdkern te selecteren.



anderlecht-online forum