"Misschien beter als ik Schoen niet win"

MAANDAG, 17 JANUARI 2011, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Overmorgen wordt in Oostende de Gouden Schoen uitgereikt. Romelu Lukaku is een van de topkandidaten, maar laat zich niet zenuwachtig maken. "Ik voel geen druk. Het belangrijkste is dat Anderlecht de winnaar wordt."


Naast Lukaku is zijn ploegmaat Mbark Boussoufa de tweede grote kanshebber op het kleinood. "Of Mbark nu wint of ik, dat maakt niet uit", zo vertelt Lukaku in Het Nieuwsblad. "Ik ben jong en moet nog veel ervaring opdoen. Als Boussoufa wint, dan weet ik dat ik een aandeel heb in zijn prijs. Dat maakt me ook blij."

"Je kunt niet alles winnen. Als ik niet win, zou het geen ontgoocheling zijn. Ik ben een ploegspeler. Er wordt altijd wel gekeken wie eerste is geëindigd in de competitie. Het is misschien beter dat ik niet win. Het zou voor minder druk op mijn schouders zorgen."

Dertig miljoen

Nochtans zou het voor Lukaku wel eens zijn laatste kans kunnen zijn op de Gouden Schoen. Een vertrek deze zomer lijkt steeds waarschijnlijker beseft ook manager Herman Van Holsbeeck.

"Als een ploeg met twintig miljoen euro komt, houden we hem", aldus de Anderlecht-manager. "Onze prijs zal rond de dertig miljoen euro liggen. Ik denk dat hij naar de Premier League zal trekken. Op het einde van het seizoen zal het moeilijk worden om hem te houden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.