Sporza-journalisten kiezen voor Boussoufa

WOENSDAG, 19 JANUARI 2011, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku of Mbark Boussoufa: wie wint vanavond de Gouden Schoen? Als het van de voetbaljournalisten van Sporza afhangt, wint Boussoufa. "Hij stond er het hele jaar door, Lukaku kende toch een dipje."


Eddy Demarez: "Voor mij verdient Mbark Boussoufa hem. Hij staat er bijna als enige het hele jaar door, speelt altijd op hetzelfde niveau en is heel vaak resultaatbepalend. Hij gaat er ook in de kleine wedstrijden altijd vol voor."

Stef Wijnants: "Ook voor mij komt er maar één speler in aanmerking en dat is Mbark Boussoufa. Als je het hele jaar bekijkt, is hij de enige die bijna het hele seizoen op niveau heeft gespeeld. Romelu Lukaku is een hele goeie tweede, maar die heeft toch een dip gehad van februari tot eind september."

Peter Vandenbempt: "Geen discussie mogelijk: Mbark Boussoufa. Hij was resultaatbepalend in het tweede deel van vorig seizoen, speelde enkele uitstekende Europese matchen en was ronduit outstanding in de laatste fase van de competitie én de play-offs. Die vorm heeft hij in het tweede deel van 2010 bevestigd, ondanks een dipje, onder andere tegen Partizan. Maar volgens mij wint hij met grote voorsprong op Lukaku."

Tom Boudeweel: "Mbark Boussoufa heeft de meeste assists gegeven in 2010 en heeft zelf veel gescoord. Hij heeft een heel regelmatig jaar achter de rug, is volwassen geworden en is meer met het spel bezig. Op twee zet ik uiteraard Lukaku, die veel belangrijke goals heeft gescoord."

De bezoekers van de Sporza-website kozen dan weer voor Romelu Lukaku als Gouden Schoen. 23,66% van de stemmers koos voor hem. Ronald Vargas (18,33%) eindigde als tweede, Mbark Boussoufa (17,54%) werd pas derde.

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.