Boussoufa: "2010 was een speciaal jaar"

DONDERDAG, 20 JANUARI 2011, 08:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa straalde van blijdschap toen hij zijn Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. "Ik ben opgelucht, maar tegelijkertijd ook heel erg fier", zo sprak hij achteraf. "Ik schat deze Schoen hoger in dan die uit 2006."


"Ik ben een rijkere voetballer geworden. Ik heb meer ervaring en speel dat beter uit. Ook mijn statistieken worden alsmaar beter", zo vertelde hij. "Bovendien was 2010 een heel speciaal jaar. We werden kampioen met Anderlecht, we presteerden goed op Europees niveau en ik werd al Profvoetballer van het Jaar. Alleen die Gouden Schoen ontbrak nog."

Mooie woorden voor Lukaku

Dat Boussoufa won, betekende helaas ook dat Romelu Lukaku naast de prijs greep. Tijdens zijn dankwoord riep Boussoufa zijn maatje bij hem op het podium en overlaadde hem met complimentjes.

"Romelu had de trofee ook verdiend en ik wilde een mooi gebaar maken naar hem toe. Toch zal ik hem niet moeten troosten. De tweede plaats zal Lukaku extra motiveren om nog sterker te presteren", aldus Boussoufa.

Nog niet verzadigd

De vraag die gisteren ook op vele lippen rustte, was of Mbark Boussoufa met een Gouden Schoen aan elke voet nu de stap naar het buitenland zal zetten. "Deze prijs zal daar geen enkele rol in spelen", beweerde hij.

"Ik moet dat met Anderlecht bespreken, maar er zijn veel factoren die een rol zullen spelen. Natuurlijk heb ik als 26-jarige nog heel wat ambities, maar na al die jaren in België ben ik nog niet verzadigd. Ik ben ook in kleine matchen nog altijd gemotiveerd. We zullen wel zien."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.