"Mbark en Romelu gunden elkaar de winst"

DONDERDAG, 20 JANUARI 2011, 08:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariêl Jacobs kon gisterenavond niet anders dan stralen. "Anderlecht is hier vandaag de winnaar", zo stelde hij terecht vast. "De geste die Mbark gedaan heeft door ook Romelu op het podium te roepen, vind ik ook grandioos."


"Neen, zelf wilde ik zeker geen keuze maken tussen Romelu of Mbark", vertelde Jacobs. "Het zijn twee totaal verschillende spelers met elk hun eigen profiel. Sommigen gaan voor het torinstinct en de jeugd van Lukaku kiezen, anderen geven dan weer de voorkeur aan het technisch vernuft van Boussoufa."

"Tijdens de stage in La Manga heb ik met beide spelers over de Gouden Schoen gesproken. We hebben de twee scenario's bekeken. Mbark en Romelu gunden elkaar de winst", aldus Jacobs.

Spanning bij Lukaku

De voorbije dagen merkte de Anderlecht-coach toch enige spanning bij Romelu Lukaku. "Ik denk dat het normaal is dat je als 17-jarige wat nerveuzer wordt wanneer je genomineerd bent voor de hoogste individuele voetbaltrofee van een land. Ik denk dat hij ontgoocheld zal zijn. Het is nu aan ons en zijn entourage om hem hier overheen te zetten. Maar Romelu is mentaal sterk. Hij zet zich hier snel weer over."

"De blessure die Romelu eind vorig seizoen opliep, heeft hem ongetwijfeld punten gekost", meende de Anderlecht-coach. "Die blessure heeft zich bij het begin van de voorbereiding op dit seizoen weer gemanifesteerd, waardoor hij een aantal weken out was."

Sterk collectief

Een sterk collectief is één van de stokpaardjes van Jacobs en hij was dan ook fier dat Boussoufa zijn vriend en ploegmaat in de hulde betrok. "De geste die Mbark gedaan heeft door ook Romelu op het podium te roepen, vind ik grandioos."

"Romelu betrekken in de hulde is vanuit de positie van Mbark niet alleen verstandig, het wijst ook op een uitstekende groepsmentaliteit. Dat is iets waar ik zeker wil op verder bouwen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.