"Ik geloof dat Boussoufa zal blijven"

DONDERDAG, 20 JANUARI 2011, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Naast blijdschap regeerde bij Herman Van Holsbeeck gisteren een gevoel van opluchting. "Vooraf vroeg ik mij af: hoe zal de verliezer reageren? Wat Boussoufa gedaan heeft door Romelu erbij te roepen, getuigt van veel klasse."


"De laatste weken werd de Gouden Schoen rond onze twee spelers naar een climax gestuwd", zo vertelt de Anderlecht-manager in Het Laatste Nieuws. Hij vreesde dan ook dat de uitslag mogelijk voor spanningen in de kleedkamer zou kunnen zorgen. De manier waarop beide kanshebbers de voorbije weken met elkaar omgingen en de geste van Boussoufa op het gala, bewijzen dat hij zich geen zorgen moet maken.

Toch blijft Van Holsbeeck erbij dat ook Lukaku de Schoen verdiende. "Ze zijn allebei belangrijk voor ons. Boussoufa zorgt voor de creativiteit, Lukaku maakt gemakkelijk zijn doelpunten. We hadden gehoopt op een ex aequo, maar we wisten dat het één van de twee moest worden."

Blijft Boussoufa?

De vraag die de komende weken steeds meer zal gesteld worden, is of Boussoufa na dit seizoen Anderlecht verlaat. "Vóór begin februari zou hij ons laten weten welke keuze hij maakt: blijven en op deze weg verder gaan, of toch kiezen voor iets anders. Ik hoop dat die keuze positief uitdraait voor ons."

Van Holsbeeck gelooft er alvast in dat zijn goudhaantje zal blijven. "Ik denk dat Mbark gelukkig is bij ons. Daarom willen we hem ook een langdurig contract aanbieden en ik hoop dat hij daarop ingaat. Als je ziet hoe hij hier gewaardeerd wordt, heeft hij daar ook wel redenen toe. Ik geloof dat hij bij ons zal blijven. Ik hoop het, want hij is de man die ons creativiteit bezorgt."

Veel kwaliteitsspelers

Met Proto en Biglia heeft Anderlecht ook de nummers vijf en zes in de eindstand in zijn rangen. "Het is het bewijs dat we veel kwaliteitsspelers hebben. Het enige risico dat je daarmee loopt, is dat je weet dat andere clubs er zullen proberen weg te halen."

"Het zou kunnen dat er op het einde van het seizoen één of twee weggaan, maar geen vier, vijf of zes. Ik ga ervan uit dat er deze winterstop niemand meer vertrekt. We gaan Mbark Boussoufa en Romelu Lukaku op het einde van het seizoen proberen te houden, maar als dat met één van de twee lukt, zullen we ook al gelukkig mogen zijn."



anderlecht-online forum