Gerets: "Met Mbark mooie dingen beleven"

DONDERDAG, 20 JANUARI 2011, 09:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa kreeg zijn trofee gisteren uit handen van Eric Gerets, zijn bondscoach bij Marokko. "Mbark heeft iets wat niet veel voetballers hebben", aldus Gerets. "Hij heeft iets verrassends in zijn spel en is een teamspeler."


In het verleden was Boussoufa nog niet echt een basisspeler bij de Marokkaanse nationale ploeg. Onder Gerets lijkt dit te gaan veranderen. "Als Boussoufa geen sleutelspeler wordt in het Marokkaanse elftal, dan hebben we samen gefaald", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Boussoufa is de man die de steekpass kan geven. Die vanop de zijkant op het juiste moment infiltreert of de bal goed voor doel brengt. In mijn ogen zou hij zelfs nog meer goals kunnen scoren, want soms speelt hij nog te ver van de zestienmeter als hij de bal niet heeft. Hij verstaat ook de kunst om een man uit te schakelen."

In tegenstelling tot Batista bij Biglia, vindt Gerets niet dat Boussoufa per sé naar het buitenland moet. "Die beslissing ligt bij hem. Mbark kan ook in de toekomst nog een belangrijke rol spelen bij paars-wit, maar als er een bod komt van Spanje niet Malaga, maar een subtopper of topper kan hij dat zeker overwegen. Maar ergens hoop ik voor Anderlecht dat hij in België blijft voetballen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.