Leekens: "Mbark is het brein van Anderlecht"

DONDERDAG, 20 JANUARI 2011, 09:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zijn poulain van weleer op één en de spits van zijn Rode Duivels op twee: ook Georges Leekens mocht gisteren tevreden zijn. "Een mooie winnaar: ik zag twee toffe en goede voetballers op het podium verschijnen."


"Ik maak er geen geheim van dat ik nog altijd een nauwe band heb met Mbark", zo vertelt Leekens in Het Laatste Nieuws. "Vlak voor de uitzending heb ik hem, net zoals aan Romelu Lukaku, een sms gestuurd met gelukwensen."

"Je moet weten dat ik Mbark ooit als trainer van Moeskroen heb zien testen bij de invallers van Lierse. Hij maakte toen een heel sterke indruk op mij en op het moment dat ik naar AA Gent overstapte, deed ik er alles aan om hem binnen te halen. Ik heb me duidelijk niet in hem vergist."

"Mbark heeft de jongste vier jaar een enorme evolutie doorgemaakt als mens én als voetballer. Hij is completer geworden, beslissender ook voor zijn team. Noem hem gerust het brein van Anderlecht. Zijn eerste Gouden Schoen gaf aan dat hij het potentieel had om uit te groeien tot een topvoetballer. Nu is hij top en wordt hij zowel in België als in het buitenland gewaardeerd en, naargelang de omstandigheden, gevreesd."

"Lukaku moet niet treuren"

Net als vorig jaar won er dus geen Belg, maar daar zit Leekens niet mee in. "De nummer één had net zo goed de nummer twee kunnen zijn en omgekeerd. Romelu moet niet treuren om die tweede plaats. Vorig jaar was hij derde, nu nummer twee, dus volgend jaar zou het wel eens prijs kunnen zijn."

"Met Romelu Lukaku en Jelle Vossen hebben we twee Rode Duivels in de top vijf: da's lang niet slecht. En zeven Belgen in de top tien: da's gewoon formidabel! Dit resultaat geeft aan dat we over een pak kwaliteit beschikken. Daar kan ik als bondscoach natuurlijk alleen maar blij om zijn", zo besluit een tevreden bondscoach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.